شبکه آوالانچ Avalanche یک پلتفرم نسل سوم از بلاک چین است که در سپتامبر 2021 راه اندازی شد. هدف از ایجاد شبکه آوالانج توسعه و اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه های متمرکز(DApps) و برنامه DeFi (امور مالی غیرمتمرکز)، NFT و بازیهای بلاکچینی (GameFi) و شبکههای خصوصی و بلاکچینهای دولتی بود. شبکه آوالانچ با داشتن قابلیت ایجاد ساب نت ها به شرکت ها یا دولت ها اجازه می دهد که شبکه بلاک چین مخصوص به سیستم خود را راه اندازی کنند. در ادامه به بررسی تحلیل فاندامنتال ارز آوالانچ و تاریخچه این ارز و پیش بینی آینده ارز آوالانچ با توکن بومی اش AVAX می پردازیم.
ارز آوالانچ AVAX چیست؟
شبکه آوالانچ Avalanche یک بلاک چین لایه یک است که به عنوان پلتفرمی برای برنامه های غیرمتمرکز و شبکه های بلاک چین سفارشی عمل می کند. شبکه آوالانچ به عنوان یکی از رقبای اتریوم است. شبکه آوالانچ به عنوان نسل سوم بلاک چین محسوب می شود که هدف از ایجاد آن اجرای قراردادهای هوشمند با خروجی بالای 6500 تراکنش در ثانیه است، در حالی که مقیاس پذیری آن را به خطر نیاندازد.
شبکه آوالانچ Avalanche از سه بلاک چین مجزا تشکیل شده است:
- X-Chain: این بلاک چین برای تبادل دارایی ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- C-Chain: این بلاک چین مخصوص اجرای قراردادهای هوشمند و سازگار با EVM است.
- P-Chain: استفاده این بلاک چین در مدیریت اعتبار سنج ها و ساب نت ها و هزاران زنجیره فرعی ساب نت ها و مقیاس پذیری آنها مورد استفاده قرار می گیرد.
هر زنجیره هدف مشخصی دارد که با رویکرد استفاده از بیت کوین و اتریوم کاملاً متفاوت است، یعنی تمام گرهها برای تأیید اعتبار همه تراکنشها را در اختیار دارد. بلاک چین های آوالانچ حتی از مکانیسم های اجماع متفاوتی استفاده می کنند که نام این مکانیسم اجماع Avalanche Consensus Protocol است.
آوالانچ پس از راه اندازی شبکه اصلی خود در سال 2021، روی توسعه اکوسیستم خود از برنامه های غیرمتمرکز (DApps) و دیفای (DeFi) کار کرده است. پروژه های مختلف مبتنی بر اتریوم مانند SushiSwap و TrueUSD با شبکه آوالانچ Avalanche ادغام شده اند. علاوه بر این، این پلتفرم دائماً در حال کار بر روی بهبود قابلیت همکاری بین اکوسیستم خود و اتریوم مانند توسعه پلها است.
شبکه آوالانچ Avalanche به کاربران و شرکتها اجازه میدهد تا داراییهای مالی و برنامههای DeFi خود را برای موارد استفاده مختلف و همچنین شبکههای بلاک چین عمومی و خصوصی بسازند. کاربران می توانند شبکه های بلاک چین سفارشی سازی کرده و مجموعه قوانین خود را برای اجرای شبکه ایجاد کنند. شبکه آوالانچ یک اکوسیستم قابل همکاری ایجاد می کند که در آن کاربران می توانند با شبکه ها و برنامه های مختلف ساخته شده در شبکه تعامل داشته باشند.
ارز آوالانچ با نام AVAX توکن بومی اکوسیستم آوالانچ است و مرکز سیستم حاکمیتی است. ارز آوالانچ AVAX می تواند برای رای گیری شرط بندی شود و همچنین به عنوان روش اصلی پرداخت در شبکه استفاده می شود. علاوه بر این، کاربران می توانند هزینه ها را با AVAX پرداخت کنند.
تاریخچه ارز آوالانچ یا avalanche
ارز آوالانچ Avalanche توسط شرکت Ava Labs که توسط Emin Gün Sirer، Kevin Sekniqi و Ted Yin ایجاد شد. Sirer یک مهندس نرم افزار است و Ted Yinپروتکل HotStuff را ایجاد کرد که در پروژه بلاک چین فیسبوک، Libra استفاده می شود. این تیم پیشینه قوی در بلاک چین دارد و هدف آن ایجاد یک بازار تجارت جهانی برای داراییهای دیجیتال مختلف و در عین حال تسهیل یک محیط مقیاسپذیر برای توسعهدهندگان اتریوم است.
پروفسور گوین سیرر در تحقیقات رمزنگاری کهنه کار است و شش سال قبل از انتشار وایت پیپر بیت کوین، یک ارز مجازی همتا به همتای طراحی کرده بود. او همچنین قبل از هک بدنام The DAO در سال 2016، بر روی راه حل های مقیاس بیت کوین و اتریوم تحقیق می کرد.
از این تحقیقات، کاغذ سفیدی به وجود آمد که منجر به تأسیس آزمایشگاههای آوا در سال 2018 شد. شبکه آزمایشی آئالانچ در می 2019 راهاندازی شد، این پروژه در فوریه 2019 در دور اولیه سرمایهگذارانی مانند Polychain، Andreessen Horowitz و Balaji Srinivasan را به خود جذب کرد. ارز آوالانچ Avalanche عرضه اولیه سکه خود را در سال 2020، در مدت زمان 24 ساعت پایان داد و در عرضه اولیه توکن AVAX سرمایه ای حدود 42 میلیون دلار جمع آوری کرد. در حالی که راهاندازی شبکه اصلی در سپتامبر 2021 دنبال شد.
شبکه آوالانچ Avalanche، تیم توسعهدهنده اجماع Avalanche را برای دستیابی به سرعتی از تراکنشها ایجاد شد که میتوانست با ویزا مطابقت داشته باشد، همه اینها در عین رسیدگی و برطرف کردن مشکل مقیاسپذیری موجود در بیتکوین و اتریوم است. توکن AVAX در حاکمیت شبکه آوالانچ Avalanche، برای رای گیری و سهام، برای پرداخت هزینه درون شبکه و به عنوان روش اصلی پرداخت در این پلت فرم استفاده می شود.

امنیت در شبکه آوالانچ Avalanche
شبکه Avalanche از ترکیب دو پروتکل مختلف به نام اجماع Avalanche ایمن می شود. که محصول جانبی مکانیسم اجماع اثبات سهام (Proof of Stake consensus mechanism) و پروتکل آدم برفی (Snowman protocol) است. پروتکل آدم برفی، امنیت در بلاک چین های C-Chain و P-Chain را برقرار می کند تا عملیات قرارداد هوشمند را با پاسخ های سریع تسهیل کند. پروتکل آدم برفی Snowman به صورت زنجیره ای برای ایمن سازی قراردادهای هوشمند بهینه شده است، در حالی که کل شبکه توسط یک معماری تقسیم شده در سه بلاک چین مختلف X-Chain، C-Chain و P-Chain ایمن شده است.
بلاک چین X-Chain از طریق پروتکل اجماع Avalanche بهینه سازی شده توسط DAG، ایمن می شود، به این ترتیب تراکنش ها ایمن می شوند و نهایی شدن آن کمتر از یک ثانیه طول می کشد. شبکه آوالانچ در برابر رایج ترین حملات در دنیای بلاک چین، 51 درصد ایمن است و حداکثر امنیت را به کاربران و توسعه دهندگان ارائه می دهد.
مشخصات منحصر به فرد شبکه آوالانچ
شبکه آوالانچ تلاش میکند تا بلاک چین سهگانه را ارتقا دهد، هنوز بلاک چینهای شبکه آوالانچ نمیتوانند به درجه کافی از تمرکززدایی در مقیاس پذیری دست یابند. نتیجه این امر هزینه های بالای gas است، همانطور که اغلب در مورد شبکه بلاک چین اتریوم اتفاق می افتد.
برای حل این مشکل، شبکه آوالانچ Avalanche سه بلاک چین قابل کارکرد را طراحی کرد.
- زنجیره تبادل (X-Chain):
برای ایجاد و مبادله توکن های بومی AVAX و سایر دارایی ها استفاده می شود. مشابه استاندارد ERC-20 در اتریوم، این توکن ها از مجموعه ای از قوانین استاندارد به نام مکانیسم اجماع Avalanche استفاده می کند. - زنجیره قرارداد (C-Chain):
میزبان قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز است. این بلاک چین ماشین مجازی Avalanche خود را دارد، شبیه به ماشین مجازی اتریوم، که به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا DApp های سازگار با EVM را فورک کنند. از مکانیسم اجماع آدم برفی استفاده می کند. - زنجیره پلتفرم (P-Chain):
اعتبار سنجی شبکه را هماهنگ می کند، زیرشبکه های فعال را ردیابی می کند و ایجاد زیرشبکه های جدید را امکان پذیر می کند. زیرشبکهها مجموعهای از اعتباردهندهها هستند، به نوعی مانند یک کارتل اعتبارسنجی عمل می کند. هر زیرشبکه می تواند چندین بلاک چین را اعتبار سنجی کند، اما یک بلاک چین فقط توسط یک زیرشبکه قابل تایید است. همچنین از مکانیسم اجماع آدم برفی استفاده می کند.
این تقسیم وظایف محاسباتی، توان عملیاتی بالاتری را بدون به خطر انداختن تمرکززدایی انجام می دهد.

ارز آوالانچ AVAX را از کجا بخرم؟
توکن بومی شبکه آوالانچ، ارز آوالانچ (AVAX) نام دارد. جهت خرید ارز آوالانچ AVAX می توانید از صرافی های Binance، Bitfinex، Gate.io و Kucoin اقدام به خرید کنید. سرمایه گذاران ایرانی باید به این نکته توجه کنند که سرمایه گذاری در صرافی های بین المللی که محدودیت احراز هویت قرار دادند؛ میزان ریسک از دست رفتن سرمایه شان را بالا می برد. به این دلیل که اکثر صرافی های بین المللی کاربران ایرانی را تحریم کرده اند.
در ادامه به تعدادی از صرافی های پیشنهادی توسط آکادمی آموزش ارز های دیجیتال بیت دیت می پردازیم؛ که از طریق این صرافی ها می توانید بدون محدودیت احراز هویت اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال کنید. جهت آگاهی بیشتر به مقاله 4 صرافی معتبر جهت خرید و فروش ارز دیجیتال مراجعه کنید. همچنین از طریق این لینک می توانید قیمت لحظه ای و نمودار ارز آوالانچ AVAX به تومان و دلار را مشاهده کنید.
سوالات متداول
در ادامه به تعدادی از سوالات متداول در خصوص تحلیل فاندامنتال ارز آوالانچ AVAX می پردازیم:
آینده ارز دیجیتال آوالانچ چگونه است؟
بطور کلی، ارز دیجیتال آوالانچ Avalanche (AVAX) پتانسیل قوی را به عنوان یک پلت فرم قرارداد هوشمند غیرمتمرکز نشان داده است. در حالی که پیش بینی های آینده قیمت ارز آوالانچ می تواند متفاوت باشد، واضح است که ارز AVAX پتانسیل رشد قابل توجهی در سال های آینده را دارد.
آیا در آینده قیمت ارز آوالانچ می تواند به 1000 دلار برسد؟
شانس دستیابی AVAX به 1000 دلار به سطح پذیرش بلاک چین و توانایی آن در تصرف بخش بزرگی از بازارهای DeFi و سازمانی بستگی دارد.
ارز آوالانچ در ارزهای دیجیتال چقدر محبوب است؟
پلتفرم آوالانچ Avalanche در سال 2021 رشد عظیمی را تجربه کرد، از جمله افزایش 470 درصدی در میانگین تراکنش های روزانه آن. رمز ارز بومی آن، AVAX، حتی موفقتر بود و بیش از 3300 درصد رشد کرد.
بنیانگذاران ارز آوالانچ Avalanche چه کسانی هستند؟
شبکه Avalanche؛ توسط تیم Ava Labs تاسیس و راه اندازی شد که نام بنیانگذاران ارز آوالانچ به شرح زیر می باشد:
- امین گون سیرر (Emin Gün Sirer)
- کوین سکنیچی
- و “تد” یین.
جمع بندی
شبکه آوالانچ Avalanche نیاز به خدمات مالی، محیطهای بلاک چین با قوانین سفارشی و برنامههای کاربردی را برطرف میکند و در عین حال مشکل مقیاسپذیری را که کاربران اتریوم با توسعه Dapp با آن مواجه هستند، حل میکند. شبکه آوالانچ Avalanche همه ابزارهای توسعه دهنده موجود در شبکه اتریوم را ارائه می دهد، با EVM سازگار است و مقیاس پذیری، انعطاف پذیری و حاکمیت غیرمتمرکز را برای همه کاربران فراهم می کند. با افزایش محبوبیت شبکه آوالانچ DeFi ، Avalanche این پتانسیل را دارد که به یکی از پروژههای مبتنی بر بلاک چین در نوع خود تبدیل شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ارز دیجیتال آوالانچ AVAX می توانید سایت کوین مارکت کپ را مطالعه کنید. همچنین از منابع زیر برای کسب آگاهی بیشتر درخصوص این ارز استفاده کنید.
https://kriptomat.io/cryptocurrency-prices/avalanche-avax-price/what-is/